29 Haziran 2014 Pazar

Federasyon, özerklik, kanton bölge, topraklarımızda Kürdistan demek!


Federasyon, özerklik, kanton bölge, topraklarımızda Kürdistan demek!
PKK’ya ve Öcalan’a taviz verilmesin, şehit istiyorlarsa veririz ama Güneydoğu’yu böldürmeyiz.

Şu anda halkın tekrar desteğini alan hükümetin biran önce insanların üzerinden PKK baskısını kaldırması gerek. Seçimlerin ardından Güneydoğu’da çıkan BDP hâkimiyeti olayın ciddiyetini tekrar gözler önüne serdi. Tam 30 yıldır canlarımız, evlatlarımız Güneydoğu’yu böldürmemek için kan döküyor. Kısa bir süreliğine durulan PKK iseLenin’in “Bir adım ileri, iki adım geri” taktiğini uyguluyor. İninde biran önce saldırmak için en uygun vakti kolluyor…

Güneydoğu’da BDP’nin iyice yükselen oylarına değinirsek, bildiğiniz gibi bu oylar silahların gölgesinde verildi. Eğer PKK dayatması ve baskısı olmasa seçimlerin çok farklı çıkacağı ortada. Güneydoğu’daki halkımız baskı ve tehdit altında oy kullanıyor. Diğer partiler gidip orada konuşma dahi yapamıyorlar, binaları saldırıya uğruyor. Bölgeye giden politikacılar taşlı, sopalı saldırıya uğruyor. Bu yüzden devletin Güneydoğu’da polis gücünü arttırması, güvenlik tedbirlerini arttırması, halkın PKK’ya boğun eğmesini engelleyecektir. Halk kendisini güvende hissettiğinde, o zaman istediği partiye oy verecektir.

Bir ülkenin belirli bölgelerinde diğer siyasi partilerin ulaşamaması da çok ciddi bir durum. Bu durum ülkede güvensiz bölgeler olduğu anlamına geliyor. CHP, MHP, Saadet Partisi’nin Güneydoğu’ya girememesi, adayların saldırıya uğraması ne demek? Hükümetin bu durumu asla kabul etmemesi gerek. Unutmayın ki PKK devleti güçsüz gördüğünde daha da baskısını arttıracaktır.

“Federasyon, özerklik, kanton bölge” gibi modern isimler bölünmenin diğer adıdır.Bu isimlerle halkı kandırmaya kalkmasınlar. Federasyon ve özerklik adım adım Güneydoğu’nun bölünmesi demektir. Adamlar kendi bayraklarını asacaklar, Kürtçe eğitime başlayacaklar, sınırları da çizecekler. Daha sonra da burası Komünist Kürdistan! diyecekler. Türk halkı bunu yutmaz. Topraklarının bölünmesine asla müsaade etmez.

Bölgede tam 30 yıldır komünist propoganda yapılıyor. Buna karşı devletimiz karşı bir propoganda yapmalı. Ülküsü, ideali olmayan, bomboş bir gençliğin yetişmesi çok büyük bir tehlike.

PKK tehlikesine karşı şu anda tüm partiler bir araya gelip bir güç birliği oluşturmalı.  Şu anda bölünme tehlikesi söz konusu. Bu durumda partilerin kendi siyasi çıkarları için değil bu devletin bölünmemesi için bir araya gelmesi gerek.

Her geçen gün hırslı ve acımasız PKK hareketi alttan alta ilerliyor. Orada Komünist bir PKK devleti kurulduğunda Kürt kardeşlerimiz mahvolacak, asıl PKK’nın sert yüzünü o zaman görecekler.  Bu yüzden devletimiz gücünü göstersin. Öcalan’da hiç hapisten çıkmak için hiç ümitlenmesin, böyle bir şey asla söz konusu olmayacak. Hükümetimiz en kısa sürede gereken tedbirleri alacaktır. Bu millet Güneydoğu’yu Komünist zulmün eline asla terk etmeyecektir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder