6 Ağustos 2014 Çarşamba

“Komünistlerin sloganıdır ‘örgütlü halk yenilmez’ derler. PKK da, örgütlü mücadele ile; örgütlenmemiş insanlara karşı avantaj elde ediyor. Risk buradadır…”


Marksizmin kendine has müthiş bir disiplin anlayışı vardır. Yani çok katı bir hiyerarşi vardır Marksist düşüncede. ‘Parti – Lider’ bağlantısında askeri bir hiyerarşi; emir komuta zinciri vardır. Dolayısıyla PKK bu yapı ile, örgütlenmemiş diğer insanlara karşı örgütlü mücadele ile daha avantajlı konuma geliyor. İşte risk buradadır.
Mesela eğer 10 tane komünist eğer örgütlülerse, bir mahalleye gelseler, oradaki halk örgütlenmediği için, teker teker herkese baskı yaparak sindirme ve korkutma faaliyetinde bulunabilir. Çünkü şahıs tek, ama onlar orada 10 kişi birleşmiş. Tek kişi olunca adamın ona gücü yetmiyor. Öbür adam da tek. Gidiyor ona da saldırıyor. Onun da gücü yetmiyor. Ama onlar arada birleşmiş olsalar, yüz kişi birleşse on kişiyi etkisiz hale getirirler; karşı koyacak gücü elde etmiş olurlar. Ama örgütlenmemiş oldukları için, örgütlü komünist-Stalinist sistem daha avantajlı oluyor. Yani şu anki avantajlarını oradan kazanıyorlar. Onun için komünistlerin sloganıdır ‘örgütlü halk yenilmez’, ‘Örgütlü sınıf savaşında başarı muhakkaktır’ derler. Çünkü bir fabrikaya gidiyorlar. Farz edelim 100 kişilik bir fabrika, 20 kişiyi komünist yaptıklarında, konu bitiyor. Öbürlerini de anında hizaya giriyorlar. Çünkü adam örgütlü değil, bir yere bağlı değil. Sırtını dayayacağı bir gücü yok. Ama PKK’nın, Stalinist yapının, Rusya’ya sırtını dayama imkanı var. Ta Japon komünistlerine varıncaya kadar, destek alıyorlar. Kamboçya’dan Vietnam’dan, Kuzey Kore’den her yerden bir istihbarat alabilir, silah alabilir.
Komünistlerin, şu anki bazı Müslümanlarda olmayan, müthiş bir ümmet bilinci vardır.Birbirlerini çok iyi koruyup kollayan; maddi yönden de, manevi yönden de birbirini çok iyi destekleyen, hatta gerekirse canını ortaya koyan bir yöntem içerisindeler. Mesela PKK’nın içinde, Kuzey Koreli elamanlar çıkıyor. Suriyeli, Mısırlı elemanlar çıkıyor. Hatta Amerikalılar oluyor. İngiliz teröristler oluyor aralarında. Her yerde desteklerler. Mesela Che’nin arkadaşları içerisinde de, çeşitli ülkelerden insanlar vardı. Komünist dayanışmanın, Komünist örgütlenmenin, genel yapısı bu şekildedir. Dolayısıyla o avantajlarını kendilerince kullanıyorlar. Mesela Kolombiya Silahlı Komünist Kuvvetlerini hem Venezüella hem Küba destekliyor ama, bunlar yakın oldukları için. Aslında Kuzey Kore de destekliyor. Türk Komünistleri de destekliyor, komünistlerin hepsinin birbirleriyle çok iyi bağlantısı vardır. Mesela bizim buradaki komünistlerin, Angola’daki komünistlerden bile haberi vardı. Angola’daki, hükümet değişikliği, Angola’daki mücadeleyi buradan desteklerlerdi. Burada toplantı yaparlardı.
Bazı Müslümanların ise diğer ülkelerdeki Müslümanların durumundan haberi bile olmuyor. Değil ki onları desteklemek için faaliyet yapsın. Haberi bile olmaz bir çok kişinin. Ama komünistlerin, Mesela ‘Kuzey Kore’de ne olmuş, şurada ne olmuş, burada ne olmuş’ birbirlerinden çok kapsamlı çok detaylı haberleri olur. Bir aile gibidir komünistler. Bir mafya ailesi gibidir. Hepsi birbirlerini tanır, bilir ve desteklerler. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder